Løbebånd: Hold træningen ved lige i alt slags vejr

De fleste kender følelsen af at være inde i en fremragende løbe vane, hvor man kommer afsted flere gange om ugen. Om foråret og sommeren når vejret spiller, så er det en fantastisk pause fra hverdagen at komme ud og få nogle kilometer brændt af. Men så skifter vejret, og det bliver gråt og kedeligt. Vinden tager til, og man kan hurtigt føle sig lidt snottet og forhutlet efter selv den mindste løbetur. Ikke noget under, at mange løbeglade danskere har svært ved at holde motivationen ved lige hele året rundt. 

Med undtagelse af januar og tiden lige efter nytårsforsætterne så er det generelt svært at holde gejsten oppe til at løbe udendørs på ugentlig basis. Derfor er der én ting, der er særligt oplagt for løbeentusiaster fra de nordlige breddegrader.

Løb indendørs 24/7

Hvis du investerer i et løbebånd, så kan du løbe indendørs hele året rundt og på alle tidspunkter af døgnet. Det virker måske som et stort køb, men du vinder meget hjem ved fleksibilitet. Hjemmetræning kan faktisk være den afgørende forskel, der gør, at du ikke mister din form i løbet af året. Nogle af de bedste løbebånd kan du finde online og bestille direkte hjem til døren. Nemmere bliver det ikke. 

Løbebånd kommer i mange forskellige afskygninger. Nogle er helt simple modeller, hvor du kan måle puls, tid og distance. Andre har interaktive skærme, hvor du kan tilslutte mobil og tablet. Her kan du loade løberuter og få en fuldendt virtuel oplevelse. Er du mere typen, der godt kan lide at se tv-serier, så er der også typisk mulighed for at tilslutte skærm foran. Følg dette link og læs mere om, hvad et løbebånd til hjemmet kan. 

Husk at du kan få modeller, der har et transporthjul foran. Det kan være lidt bøvlet at bakse rundt med løbebåndet, hvis det skal flyttes mellem forskellige rum i huset. Er der transporthjul, så kan du altid nemt og ubesværet få det skubbet rundt uden at banke ind i vægge eller nips.

En anden træningsoplevelse

Det vil uundgåeligt blive en anden træningsoplevelse at løbe indendørs på et løbebånd. Løber man i naturen, så vil man blive stimuleret af bevægelsen fremad, landskabet og de forskellige sanselige indtryk. Men den indendørs version kan noget andet. Forestil dig at løbe i stuen, mens du kan se regnen piske ned udenfor. Det giver en hygge og en tryghed, og samtidig undgår du nemmere sygdomme ved at holde dig i varmen. Mange løbekyndige supplerer deres udendørstræning med et indendørs løbebånd, så de netop kan veksle mellem de to oplevelser. 

En anden fordel ved et løbebånd er underholdningen. Du kan se nyhederne eller Netflix, mens du løber. Du kan også – hvis du har overskud – vende dagen med din familie eller roommates, mens du løber. Kombinationsmulighederne er mange, fordi du ikke er bundet til at bevæge dig frem geografisk hele tiden. Du skal heller ikke orientere dig eller navigere, hvilket giver mere tankerum og frihed til bare at slappe af i hjernen.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *